• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΝΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ TERRA VINO_HOTEL AVALON THESSALONIKI

    Το Οινοποιείο Νάκος συμμετείχε στην 5η Εκδήλωση Οινοτουρισμού του έργου Terra Vino στη Θεσσαλονίκη  την 8η Σεπτεμβρίου 2021 μετά από πρόσκληση του κου Παλησίδη Γεωργίου, καθηγητή Γαστρονομίας.  Το οινοποιείο εκπροσώπησε ο κος Χρήστος Νάκος  Manager Director της εταιρίας Αφοι Χ. Νάκου Α.Ε., ο οποίος παρουσίασε και τους οίνους του οινοποιείου. Ακολούθησε γευσιγνωσία τεσσάρων ετικετών που δέχτηκαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές από γευσιγνώστες και το οινόφιλο κοινό. Το Οινοποιείο Νάκος ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και εύχεται καλή συνέχεια στις εργασίες του TERRA VINO.

    Υπενθυμίζουμε ότι το Οινοποιείο Νάκος συμμετέχει στο ερευνητικό έργο WineLiveLabel με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη δράση ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΕΡΕΥΝΩ –ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΝΑΚΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ “ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ” ΓΙΑ ΤΟ WINELIVELABEL, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27/7/21 ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

    Η σύμπραξη για το έργο WINELIVELABEL προέκυψε μετά από πρόταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του καθηγητή κ. Γιώργου Λάππα για την υλοποίηση πιλοτικού έργου για την χρήση ψηφιακής εφαρμογής σε  προϊόντα οίνου, σε συνεργασία με την ΑΦΟΙ Χ. ΝΑΚΟΥ Α.Ε. (ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΑΚΟΣ)  και την ΑΡΓΩ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ. Η πρόταση έργου υποβλήθηκε και εγκρίθηκε στη δράση εθνικής εμβέλειας «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ». Η υλοποίηση συνεχίζεται παρ’ όλη την δύσκολη συγκυρία των κανόνων της πανδημίας.

     

    Την Τρίτη 27 Ιουλίου το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΑΚΟΣ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα τη βιοποικιλότητα της αμπέλου στη Σιάτιστα” για την οποία συνεργάστηκε με τη Wine Style και φιλοξενήθηκε σε αίθουσα των ΙΕΚ Δέλτα στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση  και γευσιγνωσία των κρασιών του Οινοποιείου.

     

    Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο κος Ιωάννης Νάκος αναφέρθηκε στη Σιάτιστα και στην ιστορία της, ειδικότερα  στον αμπελώνα που καλλιεργούνταν παραδοσιακά από τους κατοίκους και στη βιοποικιλότητα της περιοχής εν γένει, την οποία οφείλουμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε. Με αυτό τον τρόπο διαφυλάττουμε την ταυτότητα του τόπου και την ποιότητα των οίνων που παράγουμε, που αντιπροσώπευσαν και αντιπροσωπεύουν τον τόπο επάξια σε ολόκληρο τον κόσμο και που με τις πρόσφατες παράνομες παρεμβάσεις αναιρούν νομοθετημένες αποφάσεις χαρακτηρισμών γης, που εφαρμόζονταν επί γενεές.

     

    Από πλευράς του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου που διεξάγει το έργο, ο Επίκουρος Καθηγητής  κ. Μιχάλης Βρίγκας τόνισε ότι: το ερευνητικό έργο χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα για να προωθήσει τα προϊόντα οίνου. Με πολυμεσικό περιεχόμενο ο καταναλωτής πληροφορείται για τον οίνο που θα αγοράσει. Επίσης γίνεται χρήση 2d και 3d animation με χαρακτήρες που “ζωντανεύουν” στην ετικέτα.

     

    Ο Χάρης Βανίδης από την ΑΡΓΩ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ υποστήριξε τις δράσεις που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια υποστηρίζοντας τις ερευνητικές ανάγκες σε θέματα καινοτομίας του ιδιωτικού τομέα με εταιρικές σχέσεις με το Πανεπιστήμιο και φορείς που υιοθετούν συνέργειες στην κατεύθυνση της ανάπτυξης σε κάθε τομέα.

     

    Στόχος του έργου WINELIVELABEL είναι η διερεύνηση της δυναμικής των τεχνολογιών AR στην Ελληνική αγορά Οίνου μέσα από την υλοποίηση πιλοτικής «Ζωντανής Ετικέτας» για επιλεγμένο προϊόν οίνου  και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς της στην εμπειρία και στάση του καταναλωτή. Η πρόταση του για διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τη «βιοποικιλότητα της αμπέλου στη Σιάτιστα» από το Οινοποιείο Νάκος έγινε από την ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συμπεριλαμβάνεται στους επιμέρους στόχους σχετικά με την προβολή του δυναμικού της περιοχής από το Οινοποιείο που επιλέχθηκε και εκπροσωπεί κατάλληλα και αποδεικνύει με τη δραστηριότητά του την εξυπηρέτηση το σκοπού της βιωσιμότητας της βιοποικιλότητας του αμπελώνα της περιοχής.

     

    Η δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» συνδέει την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.     

  • WineLiveLabel, a new research project for Nakos Winery

     

     

    A new research project for NAKOS WINERY titled WineLiveLabel  highlights wine products using AR (Augmented Reality) technologies in their labeling. It started June 2020 and Coordinator is the Digital Media and Strategy Communication Laboratory of the University of Western Macedonia , Greece. ARGO GA participates as well. WineLiveLabel aims to explore dynamics of AR technologies in Wine market and the effectiveness in consumer’s attitude. The project is co-financed by the European Regional Development Fund of the European Union and Greek national funds.

  • Wine Wednesdays

    Nakos Winery participated in WINE TASTING DAY 2019 at Bar Restaurant SETTE 7 in Kozani, the 24th June 2019. Thanks for the excellent quality of the organization of the gastronomy event, presenting remarkable wines in the area!

     

Skip to content